Algemeen

Bloemen- en kruidenwandeling Molenplas
Natuurmonumenten organiseert gratis gebiedsexcursie

Door Gilsing lokale media

Beleef op zondag 4 augustus de zomer tijdens deze begeleide wandeling over de bloemrijke oevers van de Molenplas bij Stevensweert. De ervaren gebiedsgidsen Eef en Rikie dompelen jullie onder in de vele zomerbloeiers in de struinnatuur naast de Molenplas. Zij verklappen je de geheimen van dit paradijs voor vlinders, vogels, bloemen en kruiden als sleutelbloem, slangenkruid en wilde marjolein. Het wordt een verrassend zomer-avontuur, met kleurrijk veldboeket voor thuis. De deelname is gratis. Gelieve vooraf aan te melden via www.natuurmonumenten.nl/agenda

 

Zomers natuuravontuur
Beleef op zondag 4 augustus van 14.00u tot 16.00u de zomer op de weelderig begroeide oevers van de Molenplas bij Stevensweert. Kijk je ogen uit over een zee van wilde bloemen en kruiden. Steeds opnieuw verbazen we ons in de Maasvallei over de afwisselende bloemen-, planten- en kruidenpracht, de verrassende bewoners in het gebied en het veranderende landschap. 's Winters een grijze, kale en soms onherbergzame vlakte maar nu in de zomer opnieuw een zee van bloemen in groei en bloei.
Een oase in het land waar de wilde bloemen steeds meer terrein verliezen. Gebiedsgidsen Eef en Rikie laten je als geen ander de kracht van de bloemenweelde beleven. Sluit je ogen en ruik de geuren of ga eens door de knieën en tuur naar de kleuren, de vormen en ontdek talloze insecten. Hier beleef je steeds opnieuw een bijzonder natuuravontuur vol verrassingen. Elk seizoen is anders, elk bezoek is anders!

Aanmelden
Deelname is gratis maar men dient vooraf aan te melden via www.natuurmonumenten.nl/agenda Je ontvangt dan een ticket om mee te nemen. De groep verzamelt op de parkeerplaats van de Hompesche Molen, Molendijk 6, Stevensweert. Gebruik stevige schoenen en draag een broek met lange pijpen.

 

|Doorsturen