Algemeen

Gemeentemuseum Het Land van Thorn verrast bezoekers met kunstwerk van Netflix-serie Our Planet tijdens Museumweek

Door Gilsing lokale media

Vanaf vandaag worden bezoekers van het Gemeentemuseum Het Land van Thorn verrast met exclusieve beelden uit de Netflix-serie Our Planet tussen de bestaande collectie. In het museum hangt een levensgroot kunstwerk uit de Our Planetaflevering. Gemeentemuseum Het Land van Thorn wil hiermee aandacht vragen voor de meest waardevolle diersoorten en kwetsbare leefgebieden van onze planeet. De beelden zijn tot 15 April in het museum te zien.

Our Planet is een serie van de makers van Planet Earth die exclusief te zien is op Netflix. De serie bevat nog niet eerder vertoonde beelden van dieren in het wild en hun leefgebieden. De achtdelige serie onthult tevens waarom de natuur voor ons allemaal zo belangrijk is en welke stappen moeten worden genomen om het te behouden.

Het ambitieuze vierjarige project is gefilmd in 50 landen over alle continenten van de wereld, met meer dan 600 crewleden die meer dan 3500 dagen filmden. De serie richt zich op de diversiteit van de leefgebieden in de wereld.

“We zijn trots op deze samenwerking met Netflix voor Our Planet. Doordat het kunstwerk tussen de andere collectie hangt, willen we mensen verrassen en ze bewust maken over de mooie planeet waarop we leven. Want alleen als we onze planeet volledig begrijpen, kunnen we een toekomst creëren waarin we allemaal gedijen,” aldus xx van museum xx.

Het Gemeentemuseum Het Land van Thorn is onderdeel van een bredere samenwerking tussen Netflix en regionale musea. Andere musea waar levensgroot werk uit Our Planet te vinden is, zijn Biesbosch Museum, De Fundatie, Museum Giethoorn, Veluws Museum Hagendoornse Plaatse, Museum Het Land van Thorn.

Meer informatie is te vinden via Netflix.com/OurPlanet en via @OurPlanet op Twitter.

|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties